Kortspel och Kortlekar
Poker
Startsida  
Auktion Auktion
Baccarat Baccarat
Belote Belote
Beredskap Beredskap
Bezique Bezique
Bismarck Bismarck
Bismarck Black Jack
Bluffstopp Bluffstopp
Capot Capot
Cribbage Cribbage
Dam Dam
Ecarté Ecarté
FEmhundra Femhundra
Gris Gris
Gurka Gurka
Hej knekt Hej knekt
Hjärter Hjärter
Jamaica Jamaica
Knekt Knekt
Komet Komet
Mas Mas
Michigan Michigan
Piquet Piquet
Poker Poker
Priffe Priffe
Rödskägg Rödskägg
Samba Samba
Stopp Stopp
Svälta Räv Svälta Räv
Trumf Trumf
Texas hold'em Texas hold'em
Vändåtta Vändåtta
Whist Whist

Omaha

Antal spelare: 2-10

Antal kort: 52, ingen joker

Given: Spelaren till vänster om dealern är lilla "mörk" och lägger in halva insatsen som krävs för att vara med i rundan. Till vänster om denne sitter stora "mörk" som lägger in hela insatsen. Varje spelare får sedan fyra kort på handen och spelaren till vänster om stora mörk börjar agera. Denne kan då syna genom att lägga in grundinsatsen, höja insatsen eller lägga sig. Man går runt hela bordet till stora mörk som är siste spelaren att göra detta val.

Kortens värde: Alla kort räknas som i vanlig poker och ess kan vara antingen hög eller eller låg i en stege.

Det här går spelet ut på: Att skapa den bästa pokerhanden möjligt med två av de fyra korten på hand och tre kort från bordet.

Spelregler: En omgång i Omaha spelas i fyra separata rundor med satsningar efter varje. Den första rundan är given och finns beskriven ovan. I runda två läggs tre kort ut på bordet, kallad flop. I runda tre läggs ett fjärde kort ut, kallad turn, och i fjärde och sista runan läggs det femte kortet ut, mer känt som river. Så länge två eller fler spelare är kvar efter den fjärde rundans satsningar visar alla spelare som är kvar sina kort och den som har den bästa handen vinner. Om två eller fler spelare har samma eller lika bra hand delas potten mellan dessa. Efter detta flyttas dealern (och därmed även lilla och stora mörk) ett steg åt vänster och en ny runda påbörjas.
Den största skillnaden mellan Omaha och Texas hold'em är att i Omaha måste varje spelare använda exakt två av sina kort från handen och tre från bordet. I Texas hold'em är det möjligt att använda korten från handen och de från bordet i vilken kombination, vilket kan betyda att en spelare använder endast korten från bordet och inget från handen.
Det finns även en populär variant av Omaha som vanligtvis kallas för Omaha High Low (skrivs oftast: Omaha Hi/Lo). Där varje pott delas mellan den högsta och den lägsta handen kring bordet.


Partners

Hitta Allt Startsida
Roliga Filmer
Roliga Annonser
Mediafel
Mobilspel
Java Konsult
Kortlänkar - Länkvänner 1 | 2 | 3