Kortspel och Kortlekar
Poker
Startsida  
Auktion Auktion
Belote Belote
Beredskap Beredskap
Bezique Bezique
Bismarck Bismarck
Bismarck Black Jack
Bluffstopp Bluffstopp
Capot Capot
Cribbage Cribbage
Dam Dam
Ecarté Ecarté
FEmhundra Femhundra
Gris Gris
Gurka Gurka
Hej knekt Hej knekt
Hjärter Hjärter
Jamaica Jamaica
Knekt Knekt
Komet Komet
Mas Mas
Michigan Michigan
Piquet Piquet
Poker Poker
Priffe Priffe
Rödskägg Rödskägg
Samba Samba
Stopp Stopp
Svälta Räv Svälta Räv
Trumf Trumf
Texas hold'em Texas hold'em
Vändåtta Vändåtta
Whist Whist

All Fours kortspelsrecension

All Fours är ett gammalt spel från Storbritannien, man misstänker att spelet har funnits med sedan 1700-talet. Efter det så dök det till slut upp i USA där det blev populärt under 1900-talet och ledde till att nya spel skapades, baserat på detta. Det är därför du måste ha bra kortkunskap för att spela som t.ex. baccarat. Du kan vara upp till fyra spelare och det är ganska enkelt att lära sig reglerna i spelet, vilket bidragit till dess popularitet. Spelet går också under namnet Seven Up.

Grunderna i spelet Även om spelet All Fours inte är ett så populärt kortspel online, så kan du ändå hitta hemsidor där du kan spela det online. Man spelar All Fours i par, så antingen två eller fyra deltagare är det som gäller. Målet i spelet är att ta hem stick med så värdefulla kort som man lyckas få. Det hela är ganska enkelt och man spelar kortspelet med sex kort var i själva given. Man slår sedan upp ett till kort, vilket bestämmer vilken färg som blir trumf. Man spelar sedan på och i varje giv finns det totalt fyra poäng att spela om. Ett poäng ges för högsta trumfkort, ett för lägsta, ett för trumfknekten och ett för läsen. Läsen syftar på ögon och innebär specifika kort. Ess värderas till 4 'ögon', kungar till 3, damer till 2, knektar till 1 och 10or räknas som 10.

Grunderna i spelet 2 till 9 räknas alltså inte in som poäng, vilket innebär att man för läsen endast räknar in de korten som vi nämnde tidigare. Den som har högt poäng får alltså denna poäng. är man två spelare så spelar man mot varandra, är man fyra så är det istället varje sida av bordet som spelar mot den andra. Den sida eller spelare som först når 7 poäng är den som vinner omgången. Det här innebär alltså att om man spelar i lag, är det totalt 14 poäng som behövs för att ta hem vinsten. Det här kan låta komplicerat men man lär sig spelet snabbt när man kommer igång. Det enda man behöver tänka på är hur reglerna förändras beroende på hur många spelare man är.

Olika versioner av spelet har olika regler Det man också bör tänka på är att All Fours kommer med en mängd olika versioner och regler. Beroende på vilken du spelar kan det finnas ganska olika regler, vilket markant påverkar spelomgången. Den som vi gått igenom är den vanliga Seven Up-varianten som är den som främst spelas här i Sverige. Om du däremot spelar andra versioner, finns det bland annat Trinidad Regler. I denna räknar man till exempel inte in trumfknekten. Det här innebär att man bara kan få 3 poäng per omgång, vilket alltså innebär att man spelar minst 3 givar per runda. Det är därför viktigt att du sätter dig in i vilken version och vilka regler det är som används. Om du inte gör det kan du förlora helt i onödan och spelet kan även förlora en del av sitt underhållningsvärde.

Slutsats om All Fours All Fours är definitivt ett lite annorlunda kortspel, inte minst för den som endast är van vid Poker eller andra vanligare kortspel. Det här kan vara en uppskattad variation för den som är ute efter något annorlunda och som vill prova på något roligt. Att man kan spela med endast två eller fyra innebär också mer variation, då spelet fungerar en aning annorlunda beroende på antalet spelare som deltar. Det öppnar också upp spelet för fler att prova på, då det räcker med att man har en enda vän att spela med.Partners

Hitta Allt Startsida
Roliga Filmer
Roliga Annonser
Mediafel
Mobilspel
Java Konsult
Kortlänkar - Länkvänner 1 | 2 | 3